30 maart 2004, Bijzetting in Delft

Op 30 maart 2004 werd in Delft Hare Majesteit Koningin Juliana bijgezet in het familiegraf in de Nieuwe Kerk in Delft. Van www.begrafenisindelft.nl:

Zaterdag 20 maart 2004 is Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden overleden. Prinses Juliana is op dinsdag 30 maart bijgezet in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk te Delft. Na de bijzetting spreken we weer van Hare Majesteit Koningin Juliana.

(...) De uitvaart van HKH Prinses Juliana is waardig en rustig verlopen. Delft telde ongeveer 31.000 mensen langs de uitvaartroute en 4.000 op de Markt. Langs het gehele traject van Den Haag naar Delft stonden ongeveer 60.000 mensen.

Aldo Hoeben was op de Grote Markt in Delft aanwezig en maakte te midden van de mensen massa een panorama. Het interactieve panorama biedt de vele mensen voor wie geen plek meer was op de markt een proefje van de ingenomen drukte van de bestemming van de rouwstoet.

Het panorama is in verschillende formaten te bewonderen:

English summary

On march 30st 2004, her Royal Majesty Queen Juliana, Queen Mother of the Netherlands, was buried in Delft.

Aldo Hoeben was present in Delft near the New Church, and made a highres panoramic photograph of the people anticipating the arrival of the solemn funeral procession.

Three versions of the panoramic image are available: A still image, a java version (see above), and an impressive fullscreen version. The view the latter version, you may have to install the Macromedia Shockwave plugin.

©2004, Aldo Hoeben / fieldOfView